29 augusti 2021
16:00

IK Vista

Fint spel bäddade för seger i Forserum

Motståndarna från Forserum var en ny bekantskap då vårens möte skjutits fram pga covid-fall i motståndarlaget. Nu var det äntligen dags att stifta bekantskap med det grönvita laget från Nässjö kommun. Resan dit bjöd på en avstickare och en mindre rundvisning i samhället då underteckand, trots GPS, lyckades köra fel. Att människan är ett flockdjur blev tydligt då hela kortegen följde efter och alla fick uppleva delar av Forserum som vi förmodligen aldrig sett annars. Till slut kom vi fram till spelplatsen för dagen, med det magiska namnet Trollevi, där vi möttes av varmt väder och en fantastiskt fin plan.

1:a halvlek
Inledningen av matchen kändes ganska avslagen, trots det spräckte Jonathan målnollan redan i andra minuten med ett väl avvägt skott utanför straffområdet. Hemmalaget replikerade tre minuter senare när Alexander tvingades släppa retur på ett skott som en Forserumsspelare påpassligt var framme och petade in. Efter den något trevande inledningen kom målen för bortalaget med jämna mellanrum. I sjunde minuten avslutades en upprullning av hemmalaget med att Wide drog in bollen i krysset med sin något svagare fot på vänsterbenet. Fem minuter senare var det återigen dags för Jonathan att ta avslut utifrån och de rödklädda hade dragit ifrån till 1-3. Två minuter senare satte Wide 1-4 lågt i målvaktens högra hörn. I halvlekens sista minut driver Zander upp ett fint anfall där han hittar Elias som slår ett fint inlägg från högerkanten. Vide G får både en och två chanser innan han prickar in 1-5 som också är resultatet i första pausen.

2:a halvlek
Det hann bara gå tre minuter av andra halvlek innan bollen satt i nät igen. Wide NS bryter påpassligt ett uppsepl och fri med målvakten gör han inga misstag. Fem minuter senare tänds ett litet hopp hos hemmalaget som får in 2-6 när man får ett friläge efter en långboll. Det hoppet släcks dock relativt omgående då Wide NS efter en hörna lyckas peta in 2-7. En minut senare väggspelar Wide med William vilket leder till att Wide får fritt läge och kan rulla in 2-8. I det här skedet spelar de rödklädda eleganterna ut hela sitt register och stressar hemmalaget till misstag. Pelle utnyttjar en svag passning i den trettonde minuten och serverar Wide som vinklar in 2-9. Minuten senare tar WIde ett avslut från distans som är så pass bra att det hittar nätmaskorna fram till 2-10. Tyvärr för hemmalagets del var det inte slut där. I den femtonde minuten driver Pelle upp bollen på vänsterkanten och serverar Viggo med en magnisfik passning som Viggo trycker in till 2-11. Bortalagets tolfte mål kommer två minuter senare då Wide blir serverad av Jonathan. I halvlekens sista sekunder avslutar Elias ett vackert anfall genom att sätta bollen högt i nätet till vänster om målvakten. Efter matchens andra del står det hela 2-13 till bortalaget.

3:e halvlek
Inför matchens sista tredjedel vaskar ledarna i Vista om lite ch en del posiotionsbyten görs. Ett av de bytena leder till att Zander blir serverad av Wide och placerar in bollen till 2-14. Mitt i halvleken snappar William upp en förlupen boll och skjuter in 2-15 till bortalaget. 2-16 kommer med sju minuter kvar av matchen när Viggo drar till på halvvolley från egen planhalva och en olycklig hemmamålvakt råkar tappa in bollen. Forserum putsar till siffrorna något med fem minuter kvar då de får in 4-16 efter ett fint anfall. I den här matchen ville verkligen Vistaspelarna ha sista ordet så det sjuttonde målet för dagen är inte helt ologiskt efter att Jonathan gjort en soloräd från eget mål och behärskat rullat in slutresultatet 4-17.

Sammanfattning:
Precis som resultatet visar gör killarna en mycket fin match. Trots stor ledning tidigt trappar man inte av på tempot och många av målen föranleds av fint spel med många spelare inblandade. Siffrorna kanske blev lite väl stora, men hemmalaget ska ha all heder att de höll humöret uppe och fokuserade på att spela fotboll. Alla spelare ska ha en stor eloge för hur de genomför matchen.